tirsdag 28. februar 2012

Kylling og chili ramen





Her er det en del ingredienser, tar det steg for steg.
I en skål eller glass blande:

10 ss Chilisaus, finnes mange sorter å bruke men jeg bruker   
1 - 2 ss brun vineger
2 - 4 ss fisk saus
1 ss sukker

Rør om til alt er godt blandet og sukkeret er løst opp.

Skjær opp grønnsaker du vil ha i maten, jeg bruker:
Rød løk eller vårløk
Revet gulrot
Bønnspirer er godt, men  sliter med å finne ferske sånne i butikken, så har det når jeg finner det
Sukkererter, skal helst kokes i noen sekunder til 1 min
Mini mais, første gangen vi prøvde det, helt ok, kommer nog ikke bruke det igjen
Rød chili
Revet ingefær
Masse koriander
Limebåt, tror ikke dette er nødvendig men vi liker å presse lit lime på toppen

1 liter buljong, grønnsakes eller kylling, jeg bruker grønnsaks buljong og da på terning. Er ikke helt der at jeg lager min egen buljong, men blir sikkert mye bedre om du orker lage det.

2 kylling filere, salte og pepper, stekes til dem er ferdige. Jeg skjærer filene i mindre biter, går fortere å steke da.

Nudler for 2 personer, ikke bruk yum-yum nudler for det blir ikke godt. Jeg bruker eggnudler kjøpt i dagligvare butikken, må komme meg til en asiatisk butikken og kjøpe meg ordentlige ramen nudler.


I en dyp tallerken har du først i chili sausen, bruker ca 3 ss, varier og føl deg frem kan bli veldig sterkt. 


Over chilisausen legger du nudler (ferdig kokt) alle grønnsaker og kyllingen. Hell over buljongen og strø over masse koriander og en limebåt.


Blir den for svak så er det bare å ha i mer chili saus. Blir den for sterk… 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar