søndag 5. februar 2012

Lasagne



400 g kylling kjøttdeig
1 løk
2 hvitløks båter
Dash sukker
1 boks hakket tomat
2 ss tomatpure
1 buljong terning
Timian
Basilika
Sort pepper
Salt
Cayennepepper

Hakk løk og begynn stek i lit olje, hakk hvitløken og ha oppi, ta en dash sukker, rør rundt og la steke til mykt. Ha i kjøttdeigen og stek til den har fått lit farge, rør rundt hele tiden så kjøttdeigen blir til mindre biter. (eller hvordan man nå skal beskrive det)
Ha i tomatpure og buljong terning, rør rundt og stek i noen minutter. Ha sen i resten og la små koke til bechamelsausen er ferdig.


Bechamelsaus

30g margarin (smør)
30 g mel
5 dl melk, laktosefri selvfølgelig
Muskatnøtt
Salt
Pepper
Vellagret ost (jeg bruker svensk eller engelsk ost, smaker så my mer)


I en kasserolle ha i margarin, mel og melk, rør rundt og kok opp. Ha i reven muskatnøtt, salt og pepper. Riv eller skjær osten i mindre biter og ha i sausen, rør rundt til osten har smelt.

I en ovn sikker form ha i halvparten av kjøttsausen, er lag med lasagneplater og sen halvparten av bechamelsausen, pasta, kjøttsaus, pasta og sausen, ha riven ost på toppen.

Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30-40 min

Serveres med en salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar