lørdag 21. januar 2012

Hveteboller


Blir ikke så mange boller, men åhhh så gode dem er :)

50 gr gjær
100 gr margarin
3 dl melk
2 krm salt
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme (valg fritt)
8-10 dl hvetemel

Smelt margaring og ha i melken, varm til 37 grader. Smule gjær i en bakebolle og hell over melk og margarinen. Rør til gjæren har smeltet.
Ha i sukker, salt og kardemomme, rør rundt. Ha sen i mel, begynne med 8 dl, ha i mer ved behov. Ikke jobb deigen for mye for da blir bollene seige.
La heve i ca 40 min.
Ok husker ikke helt hvor mange boller det blir men del dem opp i størelsen du vil ha dem ;)
La bollene heve på plåten i ca 30 min, pensle med egg.
Stekes i 250 grader, nederst i ovnene 5-10 min.

4 kommentarer:

  1. da gleder jeg meg til å smake disse imorgen ;)

    SvarSlett
  2. Blev lit stress :( ta det neste gang jeg baker dem :) Så da må du komme tilbake hahaha

    SvarSlett