Denne versjonene er vi veldig glad i og smaker bare så
godt.
Da jeg kun spiser kylling så bruker jeg kyllingkjøttdeig,
men du kan sikkert bruke den kjøttdeigen du liker best.
400 gr kjøttdeig
1 1/2 tsk spisskummen
1 tsk pepper
1/2-1 tsk salt
1/2-1 tsk cayenne pepper
1/2 løk
Bladpersille
2 skiver hvit brød, uten skorper
I en blender ha i:
Halv løk
Bladpersille
Miks sammen.
Ha i brød som har leget i vann en stund, glem ut vanne og
miks videre.
Bland med krydder og kjøttdeig. La stå en stund, så
kjøttdeigen får smak av krydderene.
Form til små boller og stek på varm - middels varm styrke
til gjennomstekt.
Bulgur
2 1/2 dl bulgur (jeg bruker mellom grov)
2-3 ss tomatpure
1 terning grønnsaksbuljong
5 dl vann
1/2 ss paprika pulver
1/2 ss cayenne pepper
Salt
I en kasserolle ha i olje, stek tomatpure og buljong
terning 1-2 min, ha i bulgur og rør rundt. Ha i vann og krydder, kok opp og rør
raskt om, senk varmen og sett på locket og kok til vannet har kokt bort, tar ca
10-15 min.
Serveres med salat, pide brød og tyrkisk yoghurt blandet
med Knorr gresk krydder.
Lezzetli yemek
gratulerer!
SvarSlettser veldig fristende ut :)
Takk :)
SvarSlett